Службите за сигурност на САЩ използват смартфоните на компанията Apple за

...
Службите за сигурност на САЩ използват смартфоните на компанията Apple за
Коментари Харесай

ФСБ: Американските служби използват смартфоните на Apple за следене и наблюдение

Службите за сигурност на Съединени американски щати употребяват смарт телефоните на компанията Apple за следене и наблюдаване. Това твърди съветската ФСБ, базирайки се на данни от следствие. Според него апаратите употребяват незнаен злотворен програмен продукт.

Пълен текст на изказването на ФСБ по отношение на разкритата разследваща акция на Съединени американски щати, извършена благодарение на iPhone:

" В хода на обезпечаването на съветската телекомуникационна инфраструктура бяха разкрити аномалии, присъщи единствено за потребителите на мобилни телефони на Apple, които са породени от действието на незнаен до момента злоумишлен програмен продукт (ЗС), употребяващ плануваните от производителя софтуерни уязвимости.

Установено е, че няколко хиляди телефона Apple са били инфектирани. Освен съветски клиенти, бяха открити и обстоятелства за заразяване на задгранични номера и клиенти, употребяващи SIM-карти, регистрирани към дипломатически задачи и посолства в Русия, в това число в НАТО и някогашните руски републики, както и в Израел, ЮАР и Китай.

По този метод информацията, получена от съветските разследващи служби, потвърждава тясното съдействие на американската компания Apple с националната разследваща общественост, по-специално с американската Агенция за национална сигурност, и удостоверява, че заявената политика на дискретност на персоналните данни на потребителите на устройствата на Apple не е вярна.

Компанията дава на американските разследващи служби необятен набор от благоприятни условия за наблюдаване както на всички, които съставляват интерес за Белия дом, в това число и на техните сътрудници в антируските действия, по този начин и на личните им жители. "

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР